Travel

Singapore en de eerste dagen in Bali


Het voelt als een lange tijd geleden dat ik in Madrid was maar volgens mij is het niet meer dan een week. Momenteel zit in in Canggu, Bali terwijl ik deze update schrijf. In de tussentijd ben ik vanaf Madrid naar Singapore gereist en daar 2 dagen geweest. Daarna doorgevlogen naar Bali waar ik eergisteren geland ben. Singapore was een erg interessante stad om te ontdekken, het voelt alsof je daar 5 a 10 jaar in de toekomst bent. Alles in deze kleine stadstaat is perfect geregeld. De straten zijn schoon, de metro’s rijden zonder machinist elke 2 minuten en alles werkt gewoon daar. De keerzijde is echter wel dat de stad weinig cultuur of sfeer heeft, de mensen zijn vrij kil en naast grote shoppingmalls en businesscenters is er vrij weinig te doen. Gelukkig kon ik in de twee dagen dat ik er was veel zien en was het daarna een mooi moment om te vertrekken naar Bali. Op dit eiland ben ik ongeveer 3 weken en ik heb na 2 dagen al door dat ik me hier geen moment zal gaan vervelen. De natuur is prachtig en met een scooter kun je het hele eiland op een leuke manier ontdekken. Ik heb al een aantal prachtige tempels en mooie natuur gezien. Verder is mijn plan hier om wat te surfen en veel leuke plekken rustig te ontdekken. Het voelt goed om zonder een al te concreet plan te reizen en ‘on the go’ te beslissen wat ik doe. Elke plek waar ik kom maak ik gemakkelijk nieuwe vrienden om avonduren te beleven en op die manier blijf ik leuk bezig.