Travel

Mix van prachtige natuur en indrukwekkende steden in Vietnam


Het is alweer even geleden sinds ik de laatste update heb geschreven over de voortgang van mijn reis. Tijd om weer even wat van mezelf te laten horen dus. Ondertussen heb ik het zonnige Bali ingeruild voor Vietnam, een vergelijkbaar maar, ook heel erg ander land. Vanuit Denpasar vloog ik naar Ho Chi Minh city in het zuiden van het land. Dit is een miljoenenstad met veel geschiedenis en verschillende culturen. Over de geschiedenis van de Amerika-Vietnam oorlog kun je hier veel vinden. Daarnaast is de combinatie tussen een modern financieel centrum en de traditionele straten een interessant contrast. Na een paar nachten had ik het meeste hier wel gezien en besloot ik door te reizen naar een stad waar ik van mede-reizigers en vrienden thuis veel over had gehoord; Hoi An. Mijn plan was eerst om met de trein van HCMC naar Hoi An te reizen, maar toen ik zag dat ik voor de helft van de kosten ook kon vliegen besloot ik dat te doen.

Ik kwam aan in de 3e stad van Vietnam genaamd Da Nang. Aangezien het al donker was besloot ik hier een nacht te overbruggen en de volgende dag naar Hoi an te reizen. Later aangekomen in Hoi An besefte ik waarom iedereen zo enthousiast is over deze stad. Hier is de franse coloniale invloed nog goed te zien in de architectuur, er zijn prachtige oude gebouwen en de sfeer in de stad is erg prettig. In totaal blijf ik 5 nachten op deze plek en daarna reis ik verder door naar het noorden van Vietnam. Het einde van mijn reis komt langzamerhand in zicht maar ik heb al erg lang van enorm veel verschillende culturen, bestemmingen en activiteiten kunnen genieten. Met nog 2 weken te gaan zal ik dit hopelijk kunnen vasthouden en daarna vol mooie ervaringen weer terug naar Nederland vliegen.