Travel

Madrid en Marrakech


De laatste dagen in Taghazout waren geweldig, ik heb gesurft, nog meer thee gedronken, een roadtrip gemaakt naar de stad Taroudant (aka little Marrakech) en veel vrienden gemaakt. Het hostel van Laura en Yassin was echt fantastisch, de sfeer is goed en ze zijn enorm aardig. Aan alle leuke dingen komt een einde en zo was het voor mij ook tijd om te vertrekken van de kust richting Marrakech. Wat het vertrek wel een leuk tintje gaf was dat ik samen met een aantal mensen uit het hostel naar Marrakech zou reizen. Na een taxi en busreis van ongeveer 5 uur stonden we in de medina van Marrakech. In de twee dagen dat ik in de stad was hebben we veel rondgelopen door de Souks en langs een aantal bezienswaardigheden in de stad. Mijn vlucht richting Madrid zou vertrekken om 23:45 en in de laatste uren die we die avond nog in de stad hadden kwam er een enorme stortbui aan regen over. Een stad als Marrakech is dat natuurlijk niet echt gewend en dit resulteerde er in dat alle straten met een laag van 5 – 10 cm water bedekt waren. Kinderen (en wij ook) waren aan het dansen in de regen. Toen het tijd werd om naar het vliegveld te gaan heb ik afscheid genomen van mn vrienden en kwam ik na een soepele vlucht rond half 3 aan in Madrid, een uur later lag ik in bed en ben ik na lang uitslapen de stad gaan ontdekken. Vergeleken met Marroko voelt Madrid weer lekker Europees en makkelijk aan, een prima stad om 2 dagen door heen te wandelen in afwachting op mijn vlucht naar Singapore. Morgenochtend gaat de wekker vroeg en begint de reis richting Azie. Ik denk dat hoofdstuk 1 van mijn reis nu is afgesloten en het was een groter succes dan ik me had kunnen voorstellen. Op naar meer mooie avondturen!

 

Tot snel en adios vanuit Madrid.