Travel

Het echte Bali ontdekt in Medewi


Allereerst voor de mensen die zich zorgen maken na nieuwsberichten over Tsunami’s en aardbevingen, ik ben ok√©. De ramp vond plaats op een eiland meer dan 1000 km hier vandaan en ik heb er gelukkig niks van gemerkt. Wel vreemd om in hetzelfde land te zijn als er zo’n ramp plaats vind.

Na de eerste week in Bali doorgebracht te hebben op de wat meer toeristische plaatsten zoals: Canggu en Ubud, besloot ik de afgelopen dagen om ook de wat minder drukke en authentieke plekken op te zoeken. Eerst ben ik helemaal naar het zuiden van het eiland gereden om de mooie kust rond Uluwatu te ontdekken. In deze omgeving is de natuur wat droger en doet me een beetje denken aan de mediterraanse kust. Er zijn hoge kliffen en de meest prachtige stranden. De golven waren hier wel wat ruw en de omgeving had toch net een te hoog gehalte aan golfbanen en resorts, tijd om verder te zoeken. Via iemand die ik eerder op reis had ontmoet hoorde ik van het surfplaatsje Medewi. Gelegen in het westen van het eiland aan de Indische oceaan is dit een plek die te ver is voor de meeste toeristen en waar er dus ook meer authentieke locals zijn. De 4 dagen dat ik hier ben geweest heb ik de heerlijkste Nasi Gorengs gegeten, vriendelijke mensen ontmoet en de grootste golven in mijn leven gesurft! De surfspot in Medewi heeft de ‘langste’ golf van Bali omdat het op een soort punt in de zee ligt. Ondertussen ben ik voor een korte stop weer terug in Ubud en van plan hier na richting het noordoosten te gaan. In die omgeving schijn je ook het ‘rustige Bali’ te vinden en kun je er goed snorkelen en duiken.