Travel

Eerste dagen in Taghazout


Toen in de eerste avond vanaf het vliegveld richting mijn eerste hotel in Agadir aan het rijden was maakte ik direct kennis met de way of life in marokko. Er was chaos en weinig verkeers regels, mijn taxi hield er halverwege de rit mee op en ik moest een nieuwe zoeken, alleen maar mannen op straat en iedereen die je geld wilt hebben. Ondanks dit alles was het echt tof om zo met je neus in de boter te vallen van een andere cultuur. Omdat ik nogal laat in de avond vloog had ik vooral al besloten mijn eerste overnachting in de Agadir te boeken en de volgende dag naar Taghazout te reizen. Ik kwam de volgende dag rond de lunch aan in het surfers paradise van Taghazout en wat direct opviel was de easy-going vibe die hier is. De locals en de eigenaren van het hostel zijn heel relax. Ik ben hier nu al drie dagen en heb nu al geen besef van tijd of dagen meer, echt genieten. Het is elke dag heerlijk weer en de golven worden steeds beter. Het hostel voelt als een groot familiehuis aan, de gasten zijn ontspannen en gezellig. We gaan met de jeep en alle surfplanken riching het strand na het ontbijt en blijven daar tot halverwege de middag. Lunch halen we op de locale markt en is vaak heerlijk vers brood en fruit. Gisteren ben ik ook naar een oase in de woestijn geweest genaamd paradise valley, een prachtige plek vol palmbomen en stromend water. Het eten en vooral de marokaanse thee is echt heerlijk, ik heb hier nog ruim een week om te genieten van de golven en al het andere moois. Life is good hier.