Travel

Een wereldreis met 7kg handbagage


Als voorbereiding voor mijn reis had ik de uitdaging voor mezelf gezet om alleen met handbagage de wereld over te vliegen. Je ruimbagage thuis laten geeft je veel meer flexibiliteit, en scheelt geld (bijbetalen als je low-budget vliegt ) en tijd (tijdens inchecken en bij de bagageband). Daarnaast is het idee dat je overal ter wereld heen kan met alleen een ‘kleine’ rugtas best cool. Na wat online onderzoek naar hoe ik dit moest aanpakken had ik de perfecte tas gevonden, de Thule SubTerra 34L.

Dat is deze dus. (Hier volledig ingepakt vlak voor mijn vlucht SGN (Ho Chi Minh) – DAD(Da Nang))

Hoe ik het voor elkaar krijg om mijn hele leven tijdens mijn reis in deze rugzak te stoppen zal ik hier uitleggen. Ik heb namelijk nog steeds genoeg kleren mee om elke dag wat fris aan te trekken. Dat is gelijk ook de grootste uitdaging in dit project, kleding. Kleding neemt de meeste ruimte (en vaak ook gewicht) in van al je bagage. Maar aangezien een gemiddelde bezoek aan een laundry service in de meeste landen waar ik heen ga minder dan €2 is geeft dit je al een stuk meer flexibiliteit.

👕 Kleding

De basis voor kleding is natuurlijk 7 onderbroeken, dit zorgt ervoor dat je 1 x per week langs de wasserette kan en nog steeds braaf elke dag schoon ondergoed hebt. Daarnaast nam ik 4 paar enkelsokken en 1 paar lange sokken mee (Loop toch vaak op slippers). Verder 3 t-shirts, 1 zomers hemd, korte broek en lange broek, trui, regenjas , setje sportkleren, zwembroek en surf-shirt, 1 paar sneakers en slippers. Als ik reis past dit alles in de handige ‘packing cube’ die bij de tas geleverd werd.

Met deze voorraad aan kleding ga ik elke week 1x langs de wasserette. Zo heb ik altijd frisse kleding en kan ik het nog steeds in alleen een rugzak overal mee naartoe nemen.

Naast kleding heb ik ook nog een reishanddoek en een tasje met basics zoals: tandenborstel, shampoo, wax, kam, paracetamol, scheermesjes en een nagelclipper ingepakt.

💻 Tech

Aangezien ik tijdens mijn reis ook wat freelance website werk wil doen moest mijn laptop ook mee. Aan elektronica heb ik de volgende spullen meegenomen: Macbook + oplader, Smartphone + oplader, JBL FreeBird bluetooth oortjes voor muziek, een 5200mHz power-bank, een hartslagband, Kindle met veel boeken en een point-and-shoot digitale camera (niet te zien op de foto vanzelfsprekend ;)) In de onderstaande afbeelding een overzicht van alles wat ik mee neem.

 

🛂 Geld en documenten

Misschien de dingen die ik het minst lief kwijt wil raken deze maanden. Ik heb uiteraard mijn paspoort en vaccinatieboekje mee. Verder: ING credit en debit card, Revolut creditcard (Lifesaver!!), rijbewijs en zorgpas.

 

🖊 Overig

Als laatste zijn er nog een paar overige dingen die ik mee neem. Een overzicht: Notebook en pen, een heuptasje voor dag-tripjes en tijdens het reizen, oordoppen (nooit vergeten!), een petje (echte) en een regenhoes voor mn tas.

Dat was het eigenlijk wel.

Ik hoop dat deze blog laat zien dat het niet nodig is om 3 koffers vol kleding en andere onzin de halve wereld over te slepen als je op reis gaat. De regel die ik gebruik is: als ik het lokaal kan kopen neem ik het niet mee. Zoals je misschien wel vaker hoort: less is more. Als ik weer op een vliegveld loop en mensen hun hele inboedel zie verslepen moet ik nu vaak stiekem een beetje lachen. Groetjes vanaf SGN airport 🇻🇳!